НУ П. Р. Славейков
Начално училище в град Роман

192-годишнината от раждането на патрона на училището ни Петко Рачов Славейков

Днес, 29.11.2019 г., с тържествен концерт отбелязахме 192-годишнината от раждането на патрона на училището ни Петко Рачов Славейков.

 

Патронен празник     Патронен празник     Патронен празник

 

Талантливите ни ученици на сцената на НЧ“ Христо Ботев“ гр. Роман представиха богата празнична програма с вдъхновени изпълнения на стихове, песни и танци.

 

Патронен празник     Патронен празник     Патронен празник

 

Директорът на училището госпожа Веска Иванова поздрави присъстващите ученици, учители, родители и гости и награди участниците в математическото състезание.

Патронен празник     Патронен празник     Патронен празник

Честваме патронния празник в месеца, когато почитаме паметта на народните будители, един от които е и нашият патрон – една от най-внушителните и силни личности от епохата на Българското възраждане. Духовник и писател, общественик и  народен будител, книжовникът носи факела на просвещението, на пробуждането на националното самосъзнание на  български народ.

Патронен празник     Патронен празник     Патронен празник

Днес нашето училище продължава святата мисия – да образова и да възпитава личности с гражданско съзнание, като следва съвременните образователни тенденции, отговаря на нарастващите изисквания на променящия се свят.

Честит празник!

192-годишнината от раждането на патрона на училището ни Петко Рачов Славейков - Изображение 1