НУ П. Р. Славейков
Начално училище в град Роман

Европейски ден без загинали на пътя

Европейски ден без загинали на пътя 
 

За четвърта поредна година на територията на цяла Европа  се проведе мащабната операция EDWARD – Европейски ден без загинали на пътя (European Day Without A Road Death). Инициативата е на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – TISPOL. Тя e част от Европейската седмица на мобилността, като целта е да се ограничат до минимум жертвите на пътнотранспортни инциденти. Мотото, избрано от организаторите тази година, е „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!”.

Проектът насърчава участниците в пътното движение да мислят на първо място за безопасността, докато шофират, вървят пеш или карат велосипед. Да са наясно с рисковете, на които може да изложат своя и живота на останалите участници в движението, и не на последно място – как всеки може да допринесе за намаляване на рисковите ситуации на пътя.

Европейски ден без загинали на пътя Европейски ден без загинали на пътя Европейски ден без загинали на пътя

Днес, 26.09.2019 г. на територията на Общинския център – гр. Роман,  група ученици от IV – те класове на НУ „Петко Рачов Славейков“  съвместно със служители на РУ на МВР Роман по инициатива на МКБППМН Роман се включи в Европейския ден без загинали на пътя.

Европейски ден без загинали на пътя  Европейски ден без загинали на пътя  Европейски ден без загинали на пътя

Учениците се подредиха на пешеходните пътеки в центъра на града и с помощта на служителите от Районното управление  на МВР  раздадоха флаери на шофьори и пешеходци с призив „Карайте внимателно!“. 

 

   Европейски ден без загинали на пътя Европейски ден без загинали на пътя Европейски ден без загинали на пътя Европейски ден без загинали на пътя